Alles over Heleen van Royen

 

Heleen van Royen, geboren op 9 maart 1965 in Amsterdam als Helena Margaretha Kroon, is een gerenommeerde Nederlandse romanschrijfster en voormalig columniste. Ze is bij velen bekend onder haar auteursnaam, Heleen van Royen.

  • Volledige naam: Helena Margaretha Kroon
  • Geboortedatum: 9 maart 1965 (58 jaar)
  • Sterrenbeeld: Vissen
  • Geslacht: Vrouw
  • Lengte: 168 cm
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Beroep: TV Persoonlijkheid en schrijfster
  • Relatie: Heleen is samen met de 22 jaar jongere Bart Meeldijk (36 jaar)
  • Kinderen: Heleen heeft twee kinderen: Sam van Royen en Olivia van Royen

Jeugd

Na het succesvol afronden van haar vwo-opleiding, vervolgde Heleen van Royen haar educatieve reis in Utrecht aan de School voor Journalistiek. Het jaar 1987 markeerde een belangrijk keerpunt in haar leven toen ze haar diploma behaalde. Vervolgens ging ze aan de slag bij vooraanstaande mediabedrijven, waaronder het Haarlems Dagblad en Radio Noord-Holland, waar ze haar journalistieke vaardigheden verder ontwikkelde en haar naam vestigde in de wereld van de media.

De ouders van Heleen van Royen

heleen-van-royen-selfie
Bron: instagram @heleenvanroyen

Vader

De vader van Heleen heeft vlak na de scheiding met zijn vrouw zelfmoord gepleegd door zichzelf te laten verdrinken in de Sloterplas, Heleen was toen 13 jaar oud. In een openhartig gesprek in het programma De Kist deelt ze mee dat ze destijds zo boos was dat ze ervoor koos om niet naar zijn begrafenis te gaan. Haar vader had geen afscheid van haar genomen, dus voelde zij evenmin de behoefte om afscheid van hem te nemen.

Heleen heeft lange tijd gevoelens van boosheid jegens haar vader gekoesterd en heeft er zelfs voor gekozen om niet naar zijn graf te gaan. Dit veranderde echter twee jaar geleden toen haar moeder overleed. Op dat moment besloot de schrijfster om haar moeder te begraven en nam ze het besluit om haar vader onder dezelfde grafsteen te herbegraven. Tegenwoordig bezoekt ze regelmatig hun graf en voert zelfs gesprekken met beiden. Voor haar is het nu gewoon ‘het graf van twee ouders die inmiddels zijn overleden,’ wat haar troost en vrede schenkt.

Moeder

Op zondag nam schrijfster Heleen van Royen (53) afscheid van haar moeder, Margaretha Maria Breed. Margaretha, die leed aan dementie en bij haar dochter woonde, is op de leeftijd van 88 jaar overleden.